Кулеба про відкриття кордонів: Навіть незначне покращення з COVID-19 допоможе нам

П'ятниця, 5 червня 2020, 11:25
Кулеба про відкриття кордонів: Навіть незначне покращення з COVID-19 допоможе нам

В’їзд для українців до інших країн, зокрема, Євросоюзу, може бути відкритий, коли кількість хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні знизиться і інцидентність буде в межах дозволеного.

Джерело: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на годині запитань до уряду у Верховній Раді

Пряма мова Кулеби: "Ми ведемо перемовини з усіма  країнами ,які становлять інтерес для українців, як точки, в які вони планують поїхати цього літа.

Під час ухвалення цими країнами рішень щодо допуску громадян України немає проблеми з довірою до статистики, немає проблеми з довірою до кількості тестів – це проблема цифр як таких, тому що встановлений певний ліміт кількості хворих на 100 тисяч населення. Ми знаходимося дуже близько до цього порогу – і незначне навіть покращення дозволить нам вписатися у стандарти. І в’їзд для українців буде відкритий.

Це питання є одним із пріоритетним і перебуває на моєму контролі".

 

Деталі: Віце-спікер Олена Кондратюк зазначила, що з 15 червня країни Євросоюзу скасовують заборону для виїзду іноземних туристів. Зокрема, Чорногорія і Греція відкривають свої кордони зі 120 країнами, але України в цьому списку немає.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відповів, що "з 15 червня і в нас відкривається міжнародне авіасполучення, а також міжнародне сполучення з нашими сусідами і партнерами". Його слова доповнив Кулеба.

Нагадаємо: За час пандемії в Україні на коронавірусну хворобу захворіли 25 963 особи, одужали 11 372 особи, 762 випадки стали летальними. За добу 4 червня COVID-19 підтвердили у 553 українців, 330 хворих одужали, 15 осіб померли від ускладнень.

Знати більше: Скільки людей захворіли COVID-19 в Україні та світі

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування