Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смерть Джорджа Флойда: у США на мітинг під Білий Дім прийшли тисячі людей

Неділя, 7 червня 2020, 11:47
Смерть Джорджа Флойда: у США на мітинг під Білий Дім прийшли тисячі людей

У Вашингтоні відбулася найбільша демонстрація з моменту смерті Джорджа Флойда, темношкірого чоловіка, який помер 25 травня під час затримання поліцейськими в Міннеаполісі, штат Міннесота.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Через протестні акції військові, поліція та федеральні агенти перекрили більшу частину центру Вашингтона. Багато протестувальників зібралися біля Капітолію, Національної алеї та Білого дому, де були збудовані бетонні барикади.

Великі протести відбувалися в Нью-Йорку, Філадельфії, Сіетлі, Чикаго та Лос-Анджелесі. Крім того, акції пройшли і в інших країнах. Зокрема, у столиці Німеччини Берліні під час коротких сутичок з поліцією заарештували близько сотні людей.

Нагадаємо

  • Після смерті афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейським почалися протести.
  • Чоловік помер після того, як поліцейський притиснув його шию коліном. Флойд кричав, що не може дихати. Це сталося у Міннеаполісі 25 травня. Після інциденту люди спалили поліцейську дільницю, місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації
  • Протести охопили всю країну.
  • Трьом вже колишнім офіцерам поліції Міннеаполіса висунули звинувачення у справі про вбивство 46-річного Джорджа Флойда.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування