Зеленський розповів, як поважає Кравчука, симпатизує Хмельницькому і що думає про Бандеру

Вівторок, 9 червня 2020, 11:33
Зеленський розповів, як поважає Кравчука, симпатизує Хмельницькому і що думає про Бандеру
Дмитро Ларін, УП

Президент Володимир Зеленський каже, що з повагою ставиться до першого президента України Леоніда Кравчука, який дав країні незалежність, серед історичних постатей також йому близький Богдан Хмельницький.

Джерело: Зеленський, відповідаючи на запитання УП в рамках дводенної робочої поїздки, про яку можна прочитати у великому репортажі "Української правди"

Пряма мова: "Я дуже поважно відношусь до Кравчука. Він дав Україні незалежність. Щоб там не було. Багато всього кажуть.

Але хто такий Кравчук сьогодні? Він – перший президент України. Зрозуміло, що люди підтримали на референдумі. Все це зрозуміло. Але…

...Дипломатія, перемовини й хитрість Богдана Хмельницкого – там у нього всього було дуже багато. Він воював, потім з ними сідав за стіл. Потім мирився, потім союзничав. Все викручував, що потім забрав назад до України.

Є дуже багато різного про Богдана Хмельницького – щось домовився, комусь продався. Все це, знаєте, дрібниці, з яких не складається історія України".

Деталі: Журналісти УП цікавилися також ставленням Зеленського до провідника ОУН Степана Бандери, на що глава держави відповів, що воно "різне".

На запитання, чи вважає його героєм, Зеленський зазначив, що "всі люди, які захищали незалежність України, – є її синами, є її дійсно героями". Крім того, за словами президента в Україні "від героя до ворога – один крок".

Пряма мова: "Ви ж розумієте ставлення до історії Степана Бандери (на Сході країни – УП). Нема однозначності. Не треба, мені здається, провокувати українське суспільство та відповідати на ті питання, на які повинен відповісти час".

Детальніше про те, як Зеленський відповідав на запитання щодо історичних постатей, дивіться з 1.06.00 на відео УП.

Що було раніше: В часи президентської кампанії тоді кандидат у президенти Володимир Зеленський казав, що нормально ставиться і до декомунізації, і до Степана Бандери, але вулиці перейменовував би по-іншому.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News