В ООН прогнозують, що світ чекає потепління на 1,5° в найближчі 5 років

П'ятниця, 10 липня 2020, 10:00
В ООН прогнозують, що світ чекає потепління на 1,5° в найближчі 5 років
Фото opinionua.com

Всесвітня метеорологічна організація ООН прогнозує, що в найближчі п'ять років глобальні температури можуть підвищиться на 1,5°С в порівнянні з доіндустріальним рівнем.

Джерело: Reuters з посиланням на заяву ВМО

Дослівно: "ВМО заявила, що існує 20% вірогідність того, що середньорічні температури, які коливаються з року в рік, можуть зрости на 1,5°С в будь-якому році між 2020 і 2024 роком".

Деталі: Це не означає, що світ буде перетинати довгостроковий поріг потепління 1,5°C (2,7° за Фаренгейтом), який вчені встановили в якості межі для запобігання катастрофічним змінам клімату.

За словами генерального секретаря ВМО Петтері Тааласа, Південну Африку і Австралію, де лісові пожежі в минулому році знищили мільйони акрів землі, ймовірно, чекає ще більша засуха до 2024 року, в той час як регіон Сахеля в Африці, ймовірно, буде ще більш вологим.

Європа може побачити більше штормів, а в північній частині Північної Атлантики буде ще більш вітряно.

Відзначається, що ці прогнози є частиною нових зусиль ВМО з надання короткострокових прогнозів температури, опадів і вітрів, щоб допомогти країнам стежити за тим, як зміна клімату може порушувати погодні умови.

Проте, в ВМО відзначили, що світ, ймовірно, не досягне довгострокового порога 1,5°C потепління, принаймні, ще одне десятиліття.

Що було раніше: Директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Олександр Косовець заявив, що глобальне потепління триває, але темпи його різні в окремих частинах України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News