Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через коронавірус на Полтавщині можуть скасувати Сорочинський ярмарок

Неділя, 12 липня 2020, 13:58
Через коронавірус на Полтавщині можуть скасувати Сорочинський ярмарок

Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін заявив, що проведення Сорочинського ярмарку в регіоні цього року несе велику загрозу для здоров’я його жителів.

Джерело: пресслужба Полтавської ОДА

Пряма мова: "Не можу сказати – буде ярмарок чи ні? Щотижня проводимо засідання регіональної комісії ТЕБ і НС, на який ухвалюємо рішення щодо ситуації з коронавірусом. Моє особисте бачення – проведення заходу несе велику загрозу здоров’ю жителів регіону. У нас немає внутрішньообласного розповсюдження інфекції. А на ярмарок приїдуть люди з інших регіонів. Тож, є певні ризики".

Деталі: За минулу добу на Полтавщині зафіксовано 3 нові випадки захворювання на COVID-19 – по одному у Полтавському та Чутівському районах і Кременчуці. За останній місяць хворобу виявили у 54 жителів області.

Загалом із початку карантину у Полтавській області діагностовано 330 випадків інфікування. Наразі продовжують лікування 27 людей. Серед них немає важких пацієнтів.

Лунін додав, що протягом місяця коронавірус на Полтавщину завозили з інших областей або країн.

В області створили комісію за участю керівників міст та Нацполіції щодо посилення контролю та перевірки транспорту.

Також перевіряють курортні заклади на дотримання карантинних заходів. Всі заклади харчування, дискотеки, караоке на Полтавщині мають працювати до 22.00 години.

Наразі Полтавщина відповідає всім показникам послаблення карантинних обмежень: завантаженість ліжок: 0,88%, рівень охоплення тестуванням – 41,260 на 100 тисяч, відсотки виявлення – 0,74%.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...