Між військовими Вірменії та Азербайджану тривають бої - ЗМІ

Понеділок, 13 липня 2020, 16:44
Між військовими Вірменії та Азербайджану тривають бої - ЗМІ

Щонайменше чотири азербайджанських військових загинули внаслідок боїв між військовими Вірменії та Азербайджану, які розпочалися у неділю.

Джерело: BBC News Україна

Деталі: Інцидент стався в Товузькому районі азербайджано-вірменського кордону. Це далеко від зони конфлікту двох країн в районі Нагірного Карабаху - непідконтрольної уряду Азербайджану території, де створена невизнана Нагорно-Карабахська республіка, яку підтримує Вірменія. У Баку цю територію вважають окупованою Вірменією і на лінії розмежування з НКР часто бувають сутички.

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в провокації інциденту в Товузському районі.

Під час бою у неділю загинули двоє азербайджанських військових, ще один помер від поранень.

Проте речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян заявила, що серед вірменських військових втрат немає, а військові Азербайджану здійснили провокацію.

Пряма мова: "Військовослужбовці збройних сил Азербайджану, з незрозумілих для нас причин, на автомобілі УАЗ зробили спробу порушення державного кордону Республіки Вірменія на Товузькому напрямку. Після попередження вірменської сторони, залишивши автомобіль УАЗ, військовослужбовці супротивника повернулися на свої позиції".

Пізніше Степанян заявила, що в ніч проти понеділка обстріли з азербайджанської сторони відновилися "з 82-міліметрового міномета і танка".

Міністерство оборони Азербайджану звинуватило Вірменію в мінометному обстрілі села Агдам, що розташоване в Товузькому районі, неподалік від кордону з Вірменією. Однак речниця вірменських збройних сил написала в Facebook, що армія "не стріляє в напрямку азербайджанських населених пунктів", а піддає обстрілу тільки "інженерну інфраструктуру і технічні засоби збройних сил Азербайджану".

Представники адміністрації села Агдам повідомили Азербайджанській службі BBC, що в населеному пункті почалася паніка.

Пізніше міністерство оборони Азербайджану повідомило про загибель четвертого військовослужбовця в перестрілці з вірменськими військовими вночі.

Одночасно відомство звинуватило вірменську сторону в замовчуванні своїх втрат.

Речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян написала у Facebook о 7 ранку за київським часом, що вранці у понеділок азербайджанські військові відновили артилерійські обстріли.

За її словами внаслідок обстрілу незначних поранень зазнали двоє офіцерів поліції, які чергували на прикордонному пості.

Пряма мова: "Вірменські збройні сили дали адекватну відповідь. Не виключено, що кількість втрат супротивника зросте".

Нагадаємо: Конфлікт між Азербайджаном та Вірменією почався через Нагірний Карабах в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...