Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ придумала закон, щоб карати тих, хто закликає повернути Крим Україні

Вівторок, 14 липня 2020, 16:08
РФ придумала закон, щоб карати тих, хто закликає повернути Крим Україні

Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін заявив, що після вступу силу закону про прирівнювання закликів до відчуження території РФ до екстремізму відповідальність буде наступати і для тих, хто перебуває за кордоном.

Джерело: російський "Інтерфакс"

Пряма мова: "Це особливо стосується наших українських колег. Заяви щодо Криму, які вони будуть робити, за собою потягнуть покарання за законами РФ.. Ми зможемо вимагати їх екстрадицію у нашу країну".

Деталі: Володін зазначив, що "для американських політиків, які мріяли про Росію, теж з'являється відповідальність". У разі приїзду в РФ вони можуть бути заарештовані. І РФ може вимагати їхньої екстрадиції.

Законопроєкт внесено до Держдуми на виконання оновленої Конституції, в якому екстремізмом визнається порушення територіальної цілісності РФ, в тому числі відчуження частини її території, заявив голова комітету Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенінніков.

Він зазначив, що пропонується вказати, що "екстремізмом визнається порушення територіальної цілісності РФ, в тому числі відчуження частини її території".

На підставі частини 21 статті 67 Конституції встановлено, що РФ забезпечує захист свого суверенітету і територіальної цілісності. Дії, спрямовані на відчуження частини території Російської Федерації, а також заклики до таких дій не допускаються.

Чому це важливо: Росія незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - в 2014 році. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості". РФ також використовує всілякі приводи для переслідування тих, хто засуджує її політику, навіть якщо це громадяни інших країн, включно з Україною, проти якої вона вже 6 років здійснює гібридну військову агресію.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування