COVID-19 може передаватися внутрішньоутробно — дослідження

Середа, 15 липня 2020, 06:15
COVID-19 може передаватися внутрішньоутробно — дослідження

Дослідницька група, яка вивчає випадки можливої передачі нового коронавірусу від вагітної жінки до плоду, опублікувала результати дослідження.

Джерело: Наукова робота дослідницької групи керівника відділу педіатрії та інтенсивної терапія новонароджених в лікарні Паризького університету ім. Саклея доктора Даніеле Де Лука, яка опублікована 14 липня в журналі Nature Communications, передає The New York Times

Деталі: Вивчивши історію хвороби дитини та породіллі з COVID-19 дослідники прийшли до висновку, що коронавірус може передаватися від вагітної жінки до плоду.

У дослідженні йдеться про дитину, яка народилася в березні 2020 роки від матері з діагнозом COVID-19 і незабаром дала позитивний результат на згадану хворобу. Тоді у немовляти діагностували аномалії в мозку, проте дитина перемогла хворобу і через 3 місяці "має медичні показання близькі до норми". 23-річна мама дитини, історія хвороби якого тепер вважається першим випадком внутрішньоутробного зараження коронавірусом, також одужала від COVID-19

Виконавчий директор Дослідницького інституту в університеті Пітсбурга доктор Йоель Садовський, який не брав участі в дослідженні колег, сказав, що дані про передачу вірусу внутрішньоутробно "досить переконливі". Проте, за його словами, важливо відзначити, що випадки можливої ​​передачі коронавируса в утробі матері, мабуть, вкрай рідкісні.

Микола Донєв, Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування