Суд окупантів відмовив адвокату Чубарова у допуску до процесу

П'ятниця, 17 липня 2020, 14:26
Суд окупантів відмовив адвокату Чубарова у допуску до процесу

Підконтрольний окупантам Верховний суд Криму відмовив адвокату Миколі Полозову у праві захищати главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в процесі за звинуваченням в "організації масових заворушень" у Сімферополі 26 лютого 2014 року.

Джерело: Полозов у Facebook

Пряма мова: "Рішення про відмову в допуску мене в якості захисника у справу винесено явно незаконно, кажучи простою мовою "по бєспрєдєлу".

Особливий цинізм суду полягає в тому, що недопуск адвоката в якості захисника у справу, з яким у обвинуваченого укладено угоду, є грубим порушенням конституційного права на захист і теоретично може спричинити скасування винесеного вироку у справі".

Деталі: 17 липня так званий суд провів попереднє судове засідання у справі Чубарова.

Слухання проходило в закритому режимі під головуванням судді Віктора Васильєва.

На початку судового засідання Полозов заявив клопотання про вступ у справу в якості захисника Чубарова за угодою, з наданням необхідних повноважень - ордера і посвідчення адвоката.

Суд відмовив у його задоволенні, мотивувавши тим, що раніше у цій справі Полозов захищав Ахтема Чийгоза.

Полозов називає це рішення незаконним і зазначає, що протиріч в позиціях Чийгоза і Чубарова в справі немає і поки бути не може.

Полозов буде оскаржувати це рішення. Захист здійснюватиме адвокат за призначенням, наданий владою.

Перше слухання по суті відбудеться 23 липня.

Пряма мова: "На завершення хочу зазначити, що ніхто краще не формує позицію для подальшої роботи в міжнародних інстанціях, як самі російські суди. Чим більше вони допускають порушень, тим очевидніше видно ущербність звинувачення і політичну вмотивованість у подібних справах - тим простіше це все фіксувати , тим сильнішою є позиція захисту".

Що було раніше: 23 березня стало відомо, що в Криму російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти Чубарова за статтею російського Кримінального кодексу - "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством". Йдеться про події 26 лютого 2014 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...