"Слуги народу" напрацьовують партійний кодекс етики

Субота, 18 липня 2020, 17:20

У фракції "Слуга народу" напрацьовують кілька внутрішніх документів, серед яких кодекс етики.

Джерело: заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі Радіо Свобода

Пряма мова: "У нас є робоча група, яка напрацьовує кілька документів. Це положення про фракцію, це якраз цей кодекс етики і коаліційна угода – більш деталізована програма партії".

Деталі: Кравчук визнала, що з боку її колег "дійсно трапляються скандали з якимись необережними висловлюваннями", проте невідомо, чи передбачатиме кодекс етики "слуг" якесь покарання за подібні висловлювання.

Пряма мова: "Складно сказати, яке покарання буде передбачати цей кодекс етики, бо насправді саме положення про фракцію може регулювати можливість виключення членів фракції чи включення до фракції якогось іншого депутата. Кодекс етики – це така, швидше, "джентльменська" угода, якої депутати мають дотримуватися. Це внутрішній документ".

Передісторія: 

  • 23 червня в інтернеті розповсюдили скандальний відеоролик, де глава партії "Слуга народу" та керівник фракції, народні депутати Олександр Корнієнко і Давид Арахамія обговорили свою колегу Ірину Аллахвердієву перед початком прес-конференції в Миколаєві.
  • 24 червня Корнієнко вибачився перед Аллахвердієвою та розповів, що обговорював не тільки її, а й Тетяну Домбровську, яку в "Слузі народу" розглядають кандидатом на посаду мера Миколаєва.