НАБУ проводить в Одесі 20 обшуків, пов'язаних з Трухановим і Галантерником – ЗМІ

Четвер, 2 липня 2020, 15:28
НАБУ проводить в Одесі 20 обшуків, пов'язаних з Трухановим і Галантерником – ЗМІ
ФОТО: 048.UA

Детективи національного антикорупційного бюро проводять 20 обшуків в Одесі у справі про махінації мерії, де фігурують міський голова Одеси Геннадій Труханов і неофіційний "господар" міста Володимир Галантерник.

Джерело: місцеві видання "Думская", 048.ua, пресслужба НАБУ 

Деталі: Глава територіального управління НАБУ Володимир Деулін розповів місцевому виданню, що обшук в ресторані "Бабель Фіш" та інших приміщеннях по всій Одесі проводяться в рамках кримінального провадження про присвоєння коштів міського бюджету.

Зокрема, справа стосується угруповання, до якого залучені органи місцевої влади. Воно займається незаконною передачею нерухомості, яка належить місту, в приватну власність.

За його словами, 2 липня детективи проводять одночасно 20 обшуків - в офісах і місцях проживання фігурантів справи.

 
фото: 048.ua

Пряма мова Деуліна: "Мова йде про придбання адмінбудинку заводу "Краян", незаконному викупі території аеродрому "Застава" нібито для розширення Західного кладовища, про приватизацію комунальних приміщень, спробі захоплення території Шкільного аеродрому. Всі вони об'єднані в одне провадження. Ми встановили коло причетних людей, які, можливо, створили злочинну групу. Громаді завдано збитків на суму понад півмільярда гривень".

 
фото: 048.ua

Правоохоронці кваліфікували дії групи, що складається з чиновників мерії Одеси і посадових осіб комерційних підприємств, за ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 364 і ч.3 ст. 209 КК України - "привласнення, розтрата коштів", "зловживання владою або службовим становищем" і "легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Інформацію про обшуки згодом підтвердили у пресслужбі НАБУ.

ЗМІ пишуть, що обшуки проходять у Галантерника, Труханова і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування