Росія змушувала полонених українців голосувати на "референдумі" – Денісова

Четвер, 2 липня 2020, 18:27
Росія змушувала полонених українців голосувати на референдумі – Денісова
https://t.me/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що українців, яких незаконно утримують на території РФ та тимчасово окупованого Криму, змушували голосувати за поправки до конституції країни-окупанта.

Джерело: Денісова у Facebook

Пряма мова Денісової: "Отримала інформацію, що керівництво деяких установ системи Федеральної служби виконання покарань Росії змушує українських політв'язнів голосувати на всеросійському референдумі, оскільки вважає їх громадянами Росії. Над тими хто відмовився "ставити галочку" у бюлетені – здійснюється психологічний тиск.

Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій, застосувати всі наявні важелі впливу аби змусити країну-агресора дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права та зупинити репресії громадян України, які стали жертвами окупації".

Деталі: Вона нагадала, що відповідно до статті 45 IV Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі та додаток до неї: Положення про закони і звичаї війни на суходолі від 1907 року – забороняється примус населення окупованих територій до присягання на вірність державі-окупанту.

Що було раніше: У Росії оголосили перші результати голосування щодо конституції

Читайте також: "Корона" для Путина, Бог в законе, оппоненты за решеткой. 15 фактов о российском "референдуме" за конституцию

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News