Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські експерти долучилися до розшифровки чорних скриньок з літака МАУ

Понеділок, 20 липня 2020, 12:20
Українські експерти долучилися до розшифровки чорних скриньок з літака МАУ

Українські експерти беруть участь у розшифровці чорних скриньок зі збитого поблизу Тегерану літака авіакомпанії МАУ.

Джерело: Facebook-сторінка Зеленського

Пряма мова: "Вітаю направлення бортових самописців зі збитого в січні біля Тегерана літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу PS752 до французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації.

Це правильний крок у напрямку завершення розслідування збиття літака. Рідні та близькі загиблих у цій страшній трагедії мають знати правду. Також вони повинні отримати належні компенсації від іранської сторони. Іран має провести повне, прозоре та незалежне розслідування відповідно до міжнародних стандартів.

Скриньки прибули до Ліона ще в суботу в умовах підвищеної секретності і вже в лабораторії. Наші експерти з Національного бюро розслідування авіакатастроф також беруть участь у процесі розшифровки скриньок… Роботи можуть бути завершені доволі швидко, але все залежить від технічного стану скриньок".

Деталі: Зеленський висловив впевненість, що репутація французького Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації й участь найкращих канадських, американських та українських експертів забезпечить максимальний рівень міжнародного визнання результатів такого дослідження.

Передісторія:

  • Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS752 Тегеран - Київ, було збито у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.
  • Іран спершу називав причиною катастрофи технічні проблеми, але згодом визнав що літак збили військові - "через людську помилку".
  • Міністерство закордонних справ вважає, що суперечка з Іраном через збитий літак МАУ завершиться позовомдо Міжнародного суду ООН.
  • Глава МЗС Дмитро Кулеба підтвердив, що іранська сторонаготова прибути для переговорів про компенсації для України за збитий літак МАУ з 20 по 30 липня. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування