Україна нагадує окупантам, що Путіна до Криму ніхто не запрошував

Понеділок, 20 липня 2020, 17:43
Україна нагадує окупантам, що Путіна до Криму ніхто не запрошував

Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест колегам із Російської Федерації через незаконний візит президента Володимира Путіна до окупованого Криму.

Джерело: МЗС, заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко у коментарі "Інтерфакс-Україна"

Деталі: Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало і продовжує дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідувань російськими посадовими особами території України у її міжнародно визнаних кордонах, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

Яременко зазначив, що протокол організації візиту глави держави в іноземну країну передбачає запрошення, яке Україна не надсилала Російській Федерації, тому візит президента РФ Володимира Путіна на територію тимчасово окупованого Росією Криму 20 липня є порушенням цієї процедури.

Пряма мова: "Незважаючи на тимчасову окупацію, Кримський півострів є територією України. Є відповідні процедури і протоколи, згідно з якими організовуються візити посадових осіб іноземних держав на територію інших держав. Зокрема, такий протокол передбачає запрошення з боку України. Президента РФ ніхто не запрошував відвідати наш півострів".

Чому це важливо: Росія незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - в 2014 році. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості". 

Україна та світова спільнота продовжують тиснути на Росію санкціями, вимагаючи повернути українську територію. Кремль же заявляє, що питання Криму "закрито".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування