ЄС вимагає у США негайно скасувати мита на європейські товари

П'ятниця, 24 липня 2020, 11:44

ЄС після досягнення домовленості щодо усунення порушення правил СОТ концерном Airbus вимагає від США негайного скасування мит на європейські товари.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві Єврокомісії.

У Єврокомісії, зокрема, повідомили, що сьогодні уряди Франції та Іспанії домовилися з Airbus змінити умови субсидій, наданих ними для розробки літака А350, з урахуванням ринкових умов.

Це означає, що Європейський Союз і відповідні держави- члени – Франція, Іспанія і Німеччина, також відомі як "держави-члени Airbus", - повністю дотримуються рішення Світової організації торгівлі (СОТ) у справі Airbus. Це позбавляє США будь-яких підстав для збереження своїх контрзаходів щодо експорту з ЄС і дає вагомі підстави для швидкого врегулювання тривалої суперечки.

"Невиправдані тарифи на європейську продукцію неприйнятні, і, виходячи з дотримання вимог у справі Airbus, ми наполягаємо на тому, щоб Сполучені Штати негайно скасували ці невиправдані тарифи. ЄС вніс конкретні пропозиції щодо досягнення переговорного результату в тривалих трансатлантичних суперечках про цивільні повітряні судна і залишається відкритим для роботи з США, щоб узгодити справедливий і збалансований результат, а також про майбутні правила надання субсидій в авіаційному секторі" - заявив єврокомісар з торгівлі Філ Хоган.

Нагадаємо, 18 жовтня минулого року Сполучені Штати запровадили нові мита на низку європейських товарів у відповідь на субсидії Євросоюзу для авіаційного гіганта Airbus, які Вашингтон назвав незаконними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News