Зеленський: Нам говорили про незалежність НБУ, але як жити з бюджетом по курсу 30?

Четвер, 9 липня 2020, 08:57
Зеленський: Нам говорили про незалежність НБУ, але як жити з бюджетом по курсу 30?

Президент України Володимир Зеленський вважає, що через курс гривні українські підприємства "недоотримали мільйони і закрилися".

Джерело: Liga.net із посиланням на зустріч президента з бізнесом Чернівецької області, яка відбулася 8 липня

Деталі: Бізнесмен Ігор Місевич сказав про те, що зміцнення гривні в останні дев'ять місяців негативно позначилося на експортерах і податкових надходженнях до бюджету.

Пряма мова Зеленського: "Я з вами згоден повністю. Те, що мільйони недоотримали підприємства через цей курс і закрилися, – це правда. Ми з цим боролися з самого початку моєї каденції, з літа (2019 року – ред.).

Всі навколо нам говорили, що у нас незалежний банк. Так, і ми підтримуємо незалежність Національного банку України, але говорили всім, що як ми можемо жити, якщо у нас навіть бюджет порахований за курсом 30. А гривня, ви бачите, яка у нас... Нам говорили, що це – ринкові умови, банк незалежний і т.д. І ви це чудово все знаєте".

Інші подробиці: Зеленський не став характеризувати відставку голови НБУ Якова Смолія, але зазначив, що всі підприємці "розуміють ситуацію прекрасно".

Президент також згадав заяву екс-голови НБУ Валерія Гонтаревої, яка вважає, що Міжнародний валютний фонд не повинен надавати допомогу Україні, доки не буде призначено нового голову Нацбанку.

Він запевнив: "І курс, і все інше, і COVID-19. Вийдемо з цієї ситуації, все стабілізуємо".

Читайте також: Національний банк втрачає голову: чому Смолій подає у відставку і хто його замінить

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування