Глава МЗС: Дивимося на можливі альтернативи Мінську

Неділя, 6 вересня 2020, 23:11
Глава МЗС: Дивимося на можливі альтернативи Мінську
Укрінформ

Україна розглядає можливі альтернативи Мінську як майданчику для перемовин з урегулювання ситуації на Донбасі, оскільки за сукупності факторів він може стати неприйнятним для цієї ролі.

Джерело: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода

Пряма мова: "Нагальної потреби в тому, щоб прямо зараз переносити "мінський процес" з Мінська, немає. Але ми безумовно розуміємо, що така потреба у будь-який момент може виникнути. І тому ми дивимося на можливі альтернативи.

Але має настати сукупність факторів. Не обов’язково для ухвалення цього рішення, потрібно російські війська вводити. Можуть статися інші події, які зроблять Мінськ більш неприйнятним для розміщення там платформ, мінського переговорного майданчика".

Деталі: Міністр уточнив, що ці події можуть бути "і гуманітарного, і політичного, і правозахисного, і розвідувального, і безпекового характеру".

Пряма мова: "Треба на це дивитися комплексно. Бо якщо ми скажемо, якщо Росія введе війська, тоді ми перенесемо "Мінськ", то це таке звуження маневру для самих себе. Потрібно комплексно дивитися на розвиток ситуації в Білорусі".

Що передувало: 22 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що не бачить сенсу у зміні Мінська як майданчика для переговорів в рамках тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування