Зеленський у першій телефонній розмові з Санду запросив її до Києва

Понеділок, 16 листопада 2020, 09:05

Президент України Володимир Зеленський провів першу телефонну розмову з новообраним президентом Молдови Маєю Санду та запросив її з візитом до Києва. 

Як пише "Європейська правда", про це Володимир Зеленський заявив у своєму Twitter.

"Почав ранок з гарної телефонної розмови з Маєю Санду. Привітав її з перемогою на виборах Президента Молдови. Упевнений у подальшому зміцненні відносин між Україною та Молдовою і європейській інтеграції наших народів. З нетерпінням очікую на візит колеги до Києва", - написав він.

Зазначимо, Володимир Зеленський та експрезидент України Петро Порошенко відмовлялися зустрічатися з чинним президентом Молдови Ігорем Додоном через його висловлювання про те, що Крим належить РФ. 

Водночас, Зеленський зустрічався із Маєю Санду у Києві, коли вона ще обіймала посаду прем'єр-міністра Молдови. Під час зустрічі він запевнив, що Україна надаватиме підтримку територіальній цілісності Молдови і братиме активну участь у переговорному процесі у Придністровському врегулюванні

Як вже повідомлялося, Мая Санду отримує впевнену перемогу на виборах президента Молдови, випереджуючи Ігоря Додона на 15%. 

У команді Маї Санду запевняють, що за її президентства позиція Молдови радикально зміниться.

Читайте також: Розгром Додона: як Мая Санду перемогла у Молдові та що це означає для України

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...