Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Палата представників Конгресу США підтримала декриміналізацію марихуани

Субота, 5 грудня 2020, 07:14
Палата представників Конгресу США підтримала декриміналізацію марихуани
Фото: cannabisnewsbox

4 листопада, Палата представників американського Конгресу вперше проголосувала за декриміналізацію марихуани, що є важливим кроком на шляху до приведення федерального законодавства у відповідність з законами штатів, які легалізували вживання канабісу.

Джерело: Голос Америки

Деталі: Палата представників, контрольована демократами, прийняла законопроект більшістю голосів - його підтримали 228 конгресменів, при цьому 164 проголосували "проти".

Представниця Демократичної партії Тулсі Габбард, яка просувала законопроект, наголосила: "Це історичний момент".

Перш ніж потрапити на підпис до Білого дому і перетворитися на закон, документ повинен бути затверджений у Сенаті Сполучених Штатів, який зараз контролюється Республіканською партією, і шансів на це на даний момент мало.

Автори законопроєкту передбачили видалення марихуани з переліку небезпечних наркотиків у федеральному законі про контрольовані речовини (наразі канабіс там знаходиться поруч з героїном і кокаїном). Федеральний закон передбачає суворе покарання за злочини, пов'язані з марихуаною.

Палата представників проголосувала за декриміналізацію марихуани, зняття судимостей, та відшкодування шкоди заподіяної Війною проти наркотиків чорношкірим та латиноамериканським громадам

Той факт, що канабіс досі знаходиться у цьому списку, призвів до розбіжностей між федеральним законодавством і законами про легалізацію марихуани, які були прийняті на рівні штатів. Багато штатів вже легалізували канабіс для медичного використання, а в низці штатів, включно з Колорадо, дозволили використання марихуани в рекреаційних цілях.

Ухвалення закону призведе до скасування записів про вчинення кримінального злочину у людей, заарештованих за вживання марихуани і до перегляду вироків, винесених людям, які зараз перебувають в ув'язненні за федеральними звинуваченнями у використанні канабісу.

Крім того, прийняття закону дозволить запровадити федеральне регулювання і оподаткування галузі, подібно до того, як це робиться зараз щодо виробників алкоголю.

Пряма мова сенатора-демократа від штату Орегон Джеффа Мерклі: "В Орегоні ми легалізували марихуану, створили безліч робочих місць та мільйони податкових надходжень для наших державних шкіл, закладів психічного здоров'я та реабілітаційних послуг".

Реакція республіканців: Лідери Республіканської партії звинуватили демократів у тому, що ті зробили марихуану пріоритетом на тлі блокування з їх боку законопроектів щодо економічної допомогти під час пандемії коронавірусу.

Деякі республіканці стверджують, що закон нібито заохочуватиме використання марихуани, інші противники законопроекту кажуть, що це створить новий клас чиновників, які займуться питаннями оподаткування та регулювання продажів канабісу. Федеральний податок на канабіс, за задумом авторів законопроекту, складе 5% - це нижче податку на тютюнові вироби.

Нагадаємо: Організація Об'єднаних Націй виключила медичний канабіс з категорії найнебезпечніших наркотиків у світі, таких як героїн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування