Рада зробить усе, щоб збільшити фінансування Збройних сил – Разумков

Неділя, 6 грудня 2020, 11:45
Рада зробить усе, щоб збільшити фінансування Збройних сил – Разумков

Верховна Рада зробить усе, щоб у проекті держбюджету на 2021 рік збільшити фінансування української армії.

Джерело: заява спікер парламенту Дмитро Разумков, яку наводить Інтерфакс-Україна

Деталі: Разумков визнав, що Україна на даний момент перебуває у непростій ситуації через Covid-19, війну, складну соціально-економічну ситуацію та розгортання світової фінансової кризи. Попри це, він вважає, що оборонні витрати мають зберегтися на рівні 5% від ВВП.

Пряма мова: "Хоч там як, ми навіть під час підготовки підсумкового голосування за бюджет на 2021 рік будемо намагатися знайти, і зверталися з цим в Міністерство фінансів, додаткові кошти... Те, що від нас залежатиме, ми будемо робити в межах і повноважень, і тих ресурсів, які сьогодні існують в державі".

Додатково: Спікер нагадав, що порівняно з 2020 роком у проекті держбюджету на наступний рік фінансування на безпеку і оборону зменшено. Він визнав, що це його непокоїть, й додав: "Я переконаний, що ми маємо збільшувати витрати на безпеку і оборону. І саме це закріплено в нашій військовій доктрині... витрати на безпеку і оборону мають зберігатися на рівні 5%".

Нагадаємо: Президент Володимир Зеленський 6 грудня під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України запевнив, що незважаючи на складні часи, фінансування армії не скоротиться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування