SpaceX на замовлення NASA відправила до МКС 2900 кілограм вантажу 

Неділя, 6 грудня 2020, 23:16
SpaceX на замовлення NASA відправила до МКС 2900 кілограм вантажу 

В рамках контракту з американським космічним агентством NASA компанія Ілона Маска SpaceX 6 грудня відправила на Міжнародну космічну станцію 21-шу вантажну місію. 

Джерело: Сайт SpaceX. NASA в Twitter

Деталі: 6 грудня о 18:17 за Києвом багаторазова ракета-носій SpaceX Falcon 9 вивела модернізований вантажний багаторазовий корабель SpaceX Cargo Dragon на орбіту. Наразі корабель прямує до МКС.

Запуск відбувся з космічного центру імені Кеннеді, що у Флориді, США.

За 9 хвилин після старту Falcon 9 її перший багаторазовий ступінь, який за останні 190 днів використовувався рекордні 4 рази, приземлився на безпілотну платформу в Атлантичному океані.

В NASA зазначили, що стиковка модифікованого Dragon, який тепер здатен доставляти у космос на 50% більшу вагу вантажу, ніж попередня модель, запланована на 20:30 7 грудня за Києвом. 

Цього разу корабель завантажили 2900 кілограмами різноманітного вантажу. За два місяці він поверне на Землю близько 2350 кг старого обладнання. Наразі Cargo Dragon є єдиним у світі космічним кораблем, який здатний повертати вантажі з МКС на Землю.

Довідка: Нині екіпаж МКС складається з 7 людей.

Що передувало: Компанія Ілона Маска Spacex готує міжпланетний корабель Starship, який, зокрема, має доставити людину на Марс, до першого тестового польоту на 15 кілометрів.

 
 

Микола Донєв, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування