"Революція" для статистики COVID: лікарів просять перейти від паперів до "цифри" 

Середа, 10 лютого 2021, 09:41
Революція для статистики COVID: лікарів просять перейти від паперів до цифри 
interfax.com.ua

Міністерство охорони здоров’я України закликає лікарів вносити дані про захворюваність на COVID-19 в електронній формі, така можливість з'явилася наприкінці січня і має пришвидшити збір даних про епідемію. 

Джерело: заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер на брифінгу 10 лютого 

Деталі: Наказ МОЗ від 30 листопада 2020 року №2764 передбачає, що на період дії карантину та протягом 30 днів після його скасування замість паперових форм ведення обліку хворих на COVID медичні працівники вносять "електронні медичні записи до електронної системи охорони здоров'я" в разі наявності технічної можливості. 

Звідти дані мають автоматично передаватися до електронної інтегрованої системи спостереження за захворюванням, сказав Кучер. 

Пряма мова: "Ми від паперових форм, які заповнювали медичні працівники в разі підозри на COVID-19, які десь там пилилися і передавалися несвоєчасно, зараз ми маємо технічну можливість в електронній формі одразу передавати ці дані. Це покращує якість статистики, спостереження і взагалі з цією інформацією можна далі працювати.

Насправді, така невелика, але важлива революція у цьому напрямку. Я знаю, що паралельно ще існують ці паперові форми. Але технічна можливість настала з 25 січня 2021 року. Тому, будь ласка, вносьте ці записи саме в електронній формі".

Нагадаємо: Міністерство охорони здоров'я працює над концепцією системи електронної охорони здоров'я eHealth, повідомляв Кучер у 2020 році.

Власником електронної системи охорони здоров'я є держава в особі Національної служби здоров'я України, а держпідприємство "Електронне здоров'я" її адмініструє.

Створили цю систему на кошти партнерів: фінансову та консультативну підтримку надавали USAID, Deloitte, EDGE/SURGe, SDC і багато інших міжнародних фондів і донорів.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування