США заборонили видачу віз 43 представникам режиму Лукашенка

П'ятниця, 19 лютого 2021, 07:01
США заборонили видачу віз 43 представникам режиму Лукашенка

Держдепартамент США у четвер оголосив про заборону на видачу американських віз 43-м громадянам Білорусі, які несуть відповідальність за підрив демократії в країні. 

Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки".

Видача віз і в'їзд в США були заборонені високопосадовцям в судовому секторі, керівникам правоохоронних органів та рядовим силовикам, які затримували мирних демонстрантів і знущалися над ними, суддям і прокурорам, причетним до ув'язнення мирних демонстрантів і журналістів, а також керівникам навчальних закладів, які погрожували студентам, що брали участь в протестах, йдеться в заяві держсекретаря.

"Сполучені Штати як і раніше стурбовані тим, що режим Лукашенка продовжує жорстоко придушувати мирних демонстрантів, демократичних активістів і журналістів. 

Особливу тривогу викликають рейди, вчинені 16 лютого на правозахисну організацію "Весна", Білоруську асоціацію журналістів і незалежних профспілок, а також винесення вироку журналісткам Катерині Андрєєвій і Дарії Чульцовій", - заявив держсекретар Блінкен.

Раніше Держдепартамент здійснив два раунди візових обмежень щодо ще 66 громадян Білорусі та Росії, причетних до підриву демократії в Білорусі і перешкоджання роботі незалежних ЗМІ в країні.

У Twitter Блінкен заявив, що "на сьогодні Держдепартамент запровадив візові обмеження щодо 109 осіб за їх роль у фальсифікації виборів 9 серпня минулого року і жорстоких репресіях в Білорусі". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування