Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії ввели чотирикратний штраф за непокору силовикам і покарання за цензуру росЗМІ

Середа, 24 лютого 2021, 11:20
У Росії ввели чотирикратний штраф за непокору силовикам і покарання за цензуру росЗМІ

Російський президент Володимир Путін збільшив штраф за непокору силовикам на масових акціях та запровадив покарання за цензуру російських ЗМІ в інтернеті.

Джерело: підписані Путіним закони №24-ФЗ і №19-ФЗ, російські медіа РБК та ТАСС

Деталі: Зазначається, що максимальною санкцією за непокору силовикам залишається 15 діб арешту, але штраф збільшується з 500-1000 рублів до 2-4 тисяч. Також з'являється можливість призначити громадські роботи на строк від 40 до 120 годин.

Повторне невиконання вимог правоохоронців під час масового заходу каратиметься штрафом 10-20 тисяч рублів. Максимальна санкція - 30 діб арешту.

Перешкоджання виконанню службових обов'язків силовиків загрожує штрафом від 10 до 20 тисяч рублів, або 30 добами адміністративного арешту, або обов'язковими роботами (від 100 до 200 годин).

Для посадових осіб штраф становитиме 20-40 тисяч рублів, для юросіб – 70-200 тисяч.

Також, Путін підписав документ, що запроваджує санкції за порушення закону, який дозволяє Роскомнадзору блокувати або сповільнювати трафік інтернет- ресурсів, які допускають дискримінацію щодо російських ЗМІ. Під дію документа підпадають YouTube, Facebook і Twitter.

Ігнорування власниками сайтів і інших ресурсів попереджень про порушення спричинить адміністративний штраф для громадян - 50-100 тисяч рублів. Для посадовців штраф становитиме від 200 тисяч до 400 тисяч, для юридичних осіб - від 600 тисяч до 1 млн рублів. 

Повторна відмова виконати вимоги влади спричинить кратне збільшення штрафів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування