Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Начальник Генштабу обіцяє: поки триває війна, скорочень армії не буде

Середа, 24 лютого 2021, 17:04
Начальник Генштабу обіцяє: поки триває війна, скорочень армії не буде

У процесі оптимізації штатної структури та приведення чисельності Збройних Сил України у відповідність до законодавства жоден бойовий підрозділ не може бути скорочено.

Джерело: начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук в інтерв’ю "Укрінформу"

Пряма мова: "Укотре хочу наголосити: поки триває війна, про скорочення війська не йдеться. Абсурдно навіть про це говорити. У процесі реформи жоден бойовий підрозділ не буде скорочено. Це чітка позиція керівництва Збройних Сил України".

Деталі: Пропонуються інші шляхи оптимізації чисельності: виключити апарат Міноборони та підпорядковані йому установи, а також Головне управління розвідки Міноборони зі складу Збройних Сил, активніше запроваджувати аутсорсинг.

На думку начальника Генштабу, "завдяки цьому Збройні Сили будуть позбавлені невластивих їм функцій і займатимуться лише завданнями за призначенням".

Корнійчук вказав також на той факт, що понад 9 тисяч військовослужбовців, призваних за мобілізацією, самовільно залишили військові частини й перебували в розшуку. За його словами, законодавчі зміни дали змогу командирам у співпраці з прокуратурою та військовою службою правопорядку за певною процедурою виключити зі списків частину цих осіб, а на вивільнені посади набрати нових мотивованих людей, які нині проходять військову службу за контрактом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...