Держзрадникам Аксьонову та Константинову оголосили нову підозру

Середа, 24 лютого 2021, 18:36

Прокуратура повідомила керівникам окупаційної адміністрації РФ в Криму Сергію Аксьонову та Володимиру Константинову про підозри в порушенні законів та звичаїв війни.

Джерело: керівник прокуратури АРК Ігор Поночовний, якого цитує пресслужба відомства

Деталі: Окупаційним  "голові Ради міністрів Республіки Крим" та "голові Державної Ради Республіки Крим" повідомлено про підозру у вчиненні широкомасштабного та систематичного привласнення публічного майна, що знаходиться на території окупованого півострова  за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Зокрема йдеться про  передачу у федеральну або "республіканську" власність майна Державного концерну "Масандра", "Міжнародного дитячого центру Артек", та державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Пряма мова Поночовного: "Враховуючи те, що основна мета діяльності органів прокуратури –  встановити винних у вчиненні злочину та забезпечити виконання принципу невідворотності покарання, ми поєднуємо як національний, так і міжнародний кримінально-правові механізми, у тому числі, звернення до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

Зокрема, наше перше повідомлення до МКС стосувалося саме широкомасштабного знищення і привласнення майна, не виправданого військовою необхідністю. У ньому йшлося також про всі зафіксовані факти так званої "націоналізації" державного майна України окупаційною адміністрацією Російської Федерації в Криму. У 2020 році ми направили ще одне інформаційне повідомлення, у якому зафіксовані факти захоплення приватного  майна 3952 громадян України, право власності яких було порушено".

Що було раніше: І Константинова і Аксьонова звинувачують у державній зраді серед осіб, які впродовж лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території Криму, створили злочинну організацію з метою насильницького повалення конституційного ладу та зміни меж території України всупереч установленого порядку, а також брали участь у ній.

Читайте також: Кримські зрадники. Як склалось життя лідерів окупації півострова