Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Тбілісі тисячі людей вимагають звільнити арештованого лідера партії Саакашвілі

П'ятниця, 26 лютого 2021, 13:30

У Тбілісі в п’ятницю кілька тисяч людей вийшли на "Марш за свободу" з вимогою звільнити лідера найбільшої опозиційної партії "Єдиний національний рух" Ніки Мелії та провести нові вибори.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузия Online". 

Лідери грузинської опозиції та їх прихильники почали збиратися у різних локаціях в центрі міста після полудня, а о 13:00 розпочали ходу. Колони протестувальників розтягнулися на три-чотири кілометри.

Демонстранти скандували "Свободу політв'язням", "Хай живе Грузія", "Ніка". В руках протестувальників - прапори Грузії, ЄС, США та України, повітряні кулі та транспаранти. 

До акції приєдналися і жителі різних регіонів. Їх організовано доставили в Тбілісі на мікроавтобусах у п’ятницю вранці. 

 

Рух транспорту в центрі Тбілісі паралізований. Поліція заздалегідь перекрила вулиці в районі парламенту. Заходи безпеки біля законодавчого органу посилені.

Очікується, що біля парламенту опозиція оголосить свій подальший план дій. Раніше опозиціонери заявляли, що нинішня акція започаткує безстрокові протести. 

Нагадаємо, вранці 23 лютого поліція Грузії взяла штурмом кімнату офісу "Єдиного національного руху", в якій перебував лідер партії Никанор Мелія, та затримала його.

Міжнародні партнери Грузії розкритикували грузинський уряд за штурм офісу "Єдиного національного руху" і арешт лідера опозиції.  

Детальніше: Штурм у Тбілісі: як арешт опозиційного лідера руйнує перспективи Грузії в НАТО

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування