Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У передмісті Афін протести проти свавілля поліції переросли у жорсткі сутички

Середа, 10 березня 2021, 10:30
У передмісті Афін протести проти свавілля поліції переросли у жорсткі сутички

Район Неа-Смірні, в 5 кілометрах від Афін, у вівторок ввечері на кілька годин перетворився на зону бойових дій через зіткнення кількох сотень людей із поліцією.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Все почалося із мирної акції протесту, в якій взяли участь близько 5000 людей, які вийшли на вулиці на знак протесту проти насильства поліції після появи в неділю відео, на якому видно, як офіцери побили чоловіка в Неа-Смірні. 

Увечері близько 800 осіб влаштували сутички із поліцією, закидували їх з петардами та камінням, підпалювали смітники та пошкодили кілька машин.

Грецька влада також повідомила, що вони також жорстоко побили поліцейського, завдавши йому серйозних травм. Кілька колег створили навколо нього коло з мотоциклів, щоб захистити його, поки не приїхала швидка допомога.

Також поліція заявила, що знайшла рюкзак із бензиновими бомбами та петардами у сусідньому районі Неос-Космос.

Раніше у вівторок прем'єр-міністр Кіріакос Міцотакіс звинуватив основну опозиційну СИРІЗУ в закликах до акцій протесту, що підриває заходи щодо обмеження розповсюдження коронавірусу.

"Офіційний заклик СИРІЗИ до участі в мітингах протестів громадян у розпал пандемії є актом великої безвідповідальності", - сказав Міцотакіс.

СИРІЗА у відповідь заявила, що прем'єр-міністр перебуває у стані "паніки через некомпетентність свого уряду".

Тим часом протистояння між урядом та СИРІЗОЮ щодо питання насильства поліції продовжиться в парламенті в п'ятницю, де Міцотакіс відповідатиме на відповідний запит лідера СИРІЗИ і колишнього прем’єра Алексіса Ципраса. Уряд звинуватив СІРИЗУ в політизації інциденту минулої неділі задля політичної.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування