Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шмигаль каже, що робити українську вакцину надто довго

Четвер, 4 березня 2021, 12:03
Шмигаль каже, що робити українську вакцину надто довго

У світі вже сформувався досить обширний ринок вакцин проти COVID-19, тому Україні ефективніше закупити вакцини, а не виробляти свою.

Джерело :прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції у відповідь на запитання УП 

Пряма мова: "Українські учені справді займались розробкою своєї вакцини. Але зараз у світі досить конкурентний ринок, і краще навчитись користуватися ним. Бо якщо зараз з'явиться навіть український продукт, то це ще місяців 9 на дослідження і так далі".

Деталі: Шмигаль зазначив, що у світі вже зареєстровано щонайменше 7 видів вакцин.

Прем'єр також вважає, що немає сенсу контрактувати вакцину на майбутні роки, оскільки виробництво росте і самі вакцини удосконалюються.

На його думку, "тут треба витримати баланс між тим, що потрібно забезпечити населення вакцинами, і тим, щоб не переплачувати аванси за вакцини, які зараз постійно зменшуються".

Цьому передувало: Наприкінці лютого в Україну надійшла перша партія вакцин – це 500 тисяч доз індійського аналога вакцини "AstraZeneca" (CoviShield). Ними почалася безкоштовна вакцинація для груп ризику. 

Міністерство охорони здоров'я засекретило дані про ціну вакцини проти COVID-19, її виробників і постачальників на вимогу виробника.

Знати більше: Щеплювати проти COVID-19 точно будуть, питання – коли, кого і чим. Усе про вакцинацію в Україні

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування