Суд зобов'язав Навального виплатити "кухарю Путіна" півмільйона

П'ятниця, 5 березня 2021, 13:24
Суд зобов'язав Навального виплатити кухарю Путіна півмільйона
Євгеній Пригожин

Суд зобов'язав Олексія Навального виплатити Євгену Пригожину, також відомому як "кухар Путіна", 500 тисяч рублів за позовом про захист репутації.

Джерело: РБК

Деталі: У компанії "Конкорд", яка належить Пригожину, заявили, що висловлювання Навального, що стали причиною позову, визнані такими, що порочать репутацію позивача, є недостовірними і образливими.

Відповідача зобов'язали протягом 10 днів з моменту набрання чинності рішенням суду видалити наклеп і опублікувати спростування на каналі "Навальний Live" шляхом публікації резолютивної частини рішення.

Передісторія: В кінці 2020 року юристи близького до Путіна бізнесмена Пригожина почали подавати позови про захист честі і гідності до Навального і його соратників з вимогами виплати десятків мільйонів рублів в якості компенсації моральної шкоди. Зазначалося, що приводом для звернень є "публікації образливих висловлювань на адресу бізнесмена, що містять наклеп".

У жовтні 2020 року Євросоюз ввів санкції проти Пригожина у зв'язку з фінансуванням їм діяльності російської приватної військової компанії "Вагнера" ​​в Лівії.

США у вересні 2020-го ввело санкції проти кількох росіян і російських компаній з мережі Пригожина.

У лютому 2021 року Федеральне бюро розслідувань США оголосило Пригожина в розшук.

Нагадаємо, що зараз Навальний відбуває покарання у російській в'язниці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News