Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ізраїлі послабили карантин, вакциновані громадяни отримали переваги

Неділя, 7 березня 2021, 13:50
У Ізраїлі послабили карантин, вакциновані громадяни отримали переваги

В Ізраїлі у неділю, 7 березня, послабили карантинні обмеження. Для вакцинованих громадян свої двері відкрили кафе та ресторани.

Джерело: DW

Деталі: Всередині закладів харчування з неділі обслуговують лише власників "зелених паспортів", тобто тих осіб, які вже отримали дві дози щеплення від коронавірусу щонайменше тиждень тому або вже перехворіли COVID-19. Решті людей дозволено перебувати за столиками на вулиці.

Крім того, дозволена робота конференцзалів і закладів харчування в готелях, а стадіони зможуть приймати до 1500 відвідувачів. Також уряд послабив обмеження щодо подорожей.

Послаблення стосуються і сфери освіти. В країні відкриваються середні школи, а студенти із "зеленими паспортами" можуть відновити навчання у стінах університетів. Водночас невакциновані студенти змушені будуть поки й надалі навчатися лише онлайн.

Послаблення вступили у дію за кілька тижнів до парламентських виборів в країні. За словами прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньяху, Ізраїль - на шляху до зняття більшості коронавірусних обмежень.

Утім, влада й надалі закликає ізраїльтян дотримуватися правил для запобігання зараженню коронавірусом.

Нагадаємо:

  • Темпи вакцинації від коронавірусу в Ізраїлі чи не найшвидші у світі. В країні, де проживає понад дев'ять мільйонів людей, майже п'ятьом мільйонам зробили щеплення першою дозою вакцини, а понад 3,7 мільйона громадян вже отримали дві дози препарату.
  • Ізраїльська влада використовує для щеплення громадян вакцину Pfizer, що пройшла необхідні етапи клінічних випробувань і вже довела свою ефективність у боротьбі з вірусом.
  • Медики констатували, що після масової вакцинації кількість заражень коронавірусом в Ізраїлі різко впала.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...