Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За 5 днів на вакцинацію від COVID-19 записались 155 тисяч людей

Неділя, 7 березня 2021, 15:51
За 5 днів на вакцинацію від COVID-19 записались 155 тисяч людей

За перші 5 днів дії послуги запису на вакцинацію від COVID-19 нею скористалися 155 тисяч громадян.

Джерело: прем'єр Денис Шмигаль у Facebook

Дослівно: "З 1 березня в Україні запрацювала послуга запису на безкоштовну вакцинацію від COVID-19. За перші 5 днів нею скористалися понад 155 тисяч громадян".

Деталі: Шмигаль уточнив, що кожен охочий менш ніж за 5 хвилин може заповнити заявку через застосунок та вебпортал "Дія" або за допомогою національного контакт-центру МОЗ (0 800 60 20 19).

Дані будуть внесені до електронного списку очікування, що дасть змогу організувати максимально швидкий і безпечний процес вакцинування. Після заповнення заявки українці отримають запрошення до пунктів щеплення відповідно до затвердженого Міністерством охорони здоров’я плану вакцинації.

Прем'єр також зазначив, що цифрова система, розроблена Мінцифрою та МОЗ, допоможе в майбутньому всім вакцинованим отримати підтвердження щеплення проти COVID-19 у разі, якщо у світі будуть запроваджені так звані "паспорти вакцинації".

Що передувало: Станом на 7 березня, від початку кампанії вакцинації в Україні щеплено 17037 осіб, усі вони поки отримали 1 дозу препарату з двох необхідних.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування