Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

180 тисяч доз російського "Супутника V" отримають Молдова і Придністров'я

П'ятниця, 2 квітня 2021, 04:25
180 тисяч доз російського Супутника V отримають Молдова і Придністров'я

Молдова і невизнана Придністровська Молдавська республіка отримають партію у 180 тисяч доз російської вакцини "Супутник V".

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на голову Партії соціалістів Молдови, екс-президента Ігоря Додона і лідера Придністров'я Вадима Красносельського.

Деталі: За їхніми словами, домовленість про це була досягнута в результаті зустрічей із заступником глави адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

Додон в четвер увечері повідомив, що керівництво РФ ухвалило рішення надати Кишиніву партію вакцини "Супутник V" в якості гуманітарної допомоги. Частина цієї партії призначена для Придністровського регіону.

За його повідомленням, Росія надасть Молдові 180 тис. доз вакцини Sputnik-V, включаючи 60 тис. доз для Придністровського регіону.

Також Додон повідомив, що поінформував російських партнерів про готовність молдовської сторони закупити в терміновому порядку ще партію вакцини "Супутник V" в рамках процедури держзакупівель, розпочатої урядом Молдови.

У свою чергу Красносельський повідомив, що на зустрічі з Козаком "досягнута принципова домовленість" про поставку в Придністров'я 62 тис. доз вакцини "Супутник V". За його словами, перша партія в 42 тис. доз прибуде в Придністров'ї в квітні, ще 20 тис. – у травні.

Красносельський додав, що це будуть безоплатні поставки, але Придністров'я готове купувати російську вакцину, "подальші поставки будуть обговорюватися в робочому порядку".

Передісторія:

  • РФ планувала поставити до Бразилії 150 млн доз "Спутника V", але держрегулятор країни повернув запит бразильської фармкомпанії Uniao Quimica, пояснивши це тим, що російський препарат не відповідає необхідним критеріям.
  • У Єврокомісії здивовані, що РФ пропонує всім "Спутник V", не вакцинувавши свій народ.
  • Наприкінці лютого у Молдові зареєстрували російську вакцину проти коронавірусу "Спутник V".
  • Президентка Молдови Майя Санду 30 березня повідомила, що країна отримає 100 620 доз вакцини Pfizer/BioNTech через платформу COVAX до кінця липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування