"Знущання над освітою": Львівська облрада звернулася до влади через дисертацію Киви

Вівторок, 27 квітня 2021, 23:02

Львівська обласна рада ухвалила звернення до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну щодо скасування рішення спеціалізованої вченої ради про присудження наукового ступеня народному депутатові "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киві та проведення розслідування обставин захисту дисертації.

Джерело: заява Львівської облради

Деталі: Зазначається, що депутати Львівської облради обурені повідомленням про рішення спеціалізованої вченої ради присудити науковий ступінь кандидата наук з державного управління Киві. 

Депутати просять Міносвіти вжити відповідних заходів та скасувати це рішення: "Таким чином буде зупинено знущання над українською освітою!".

Дослівно: "Члени спеціалізованої вченої ради, які були присутніми на захисті дисертації, а також усі інші, хто брав участь у реалізації цієї афери, вкотре довели нікчемність сучасної системи освіти та необхідність її повного перезавантаження. Гнила бюрократична система, через яку необхідно пройти молодим науковцям, лише створює для них перешкоди в здобутті наукових ступенів та розвитку української науки, проте допомагає особам, які здобувають наукові ступені в особистих інтересах і жодним чином не пов’язані з наукою".

Читайте також: Вклонися, дитино: чи можна захистити дисертацію без хабарів та фуршетів? Історія однієї аспірантки

Передісторія:

  • Кива захистив дисертацію кандидата наук із державного управління на тему "Механізми впливу громадянського суспільства на державне регулювання правоохоронної діяльності (на прикладі країн ЄС та України)".
  • Захист відбувся 26 квітня в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості. На ньому були присутні невідомі молодики, які не пускали на захід журналістів.
  • Науковий ступінь кандидата наук надалі може присвоїти Міністерство освіти та науки. Якщо це відбудеться, то Кива зможе отримувати надбавку до зарплати в розмірі 15%.
  • Кива додав до своєї кандидатської дисертації довідку з підробленим підписом, а серед підтверджень апробації своєї роботи вказав неіснуючі матеріали науково-практичних конференцій.