Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від коронавірусу померла українська художниця Вікторія Ковальчук

Неділя, 4 квітня 2021, 15:57
Від коронавірусу померла українська художниця Вікторія Ковальчук

У Львові 4 квітня внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби померла відома художниця, лауреат Державної премії ім. Лесі Українки Вікторія Ковальчук.

Джерело: режисер в Народному Домі м. Винники Мирослава Сидор, Укрінформ

Деталі: Вікторія Ковальчук перебувала у реанімації у вкрай важкому стані.

26 березня вона розповідала, що коронавірусом хворіє вся родина – її мати, вона та син. Син Вікторії на її сторінці у Facebook писав, що у четвер вона потрапила до реанімації.

Пряма мова Сидор: "Сьогодні у Львові від нещадного ковіду упокоїлась відома львівська художниця Вікторія Ковальчук – неймовірно талановита, світла, чуйна. Небайдужа людина, красива і дуже добра жінка. Важко повірити і прийняти. Львів збіднів на ще один щедрий, неповторний талант. Дуже жаль і боляче".

Довідково: Вікторія Ковальчук – українська художниця-ілюстраторка. Працювала в напрямках: книжкова графіка, станкова графіка, плакат, дизайн, сценічний костюм тощо. Народилася в Ковелі, жила і працювала у Львові. Оформила близько 200 книжок різних жанрів, серед них понад 30 книг для дітей.

Художниця розробила оригінальне оформлення українського Букваря, який отримав диплом І-го ступеня на Всеукраїнському конкурсі "Мистецтво книги" у 2000 році і був названий найкращою книгою року. Буквар отримав 9 перевидань загальним накладом понад 200 тисяч примірників.

Вікторія Ковальчук
Вікторія Ковальчук

Нагадаємо: У неділю, 4 квітня, у Харкові у віці 69 років помер головний лікар міської багатопрофільної лікарні №18 Борис Менкус, раніше він перехворів на коронавірус, що підірвало його здоров'я.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування