Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд переважно не визнає протиправним перерахунок голосів на окрузі № 87

Понеділок, 5 квітня 2021, 13:33
Суд переважно не визнає протиправним перерахунок голосів на окрузі № 87

У більшості випадків суд відмовляється визнавати протиправним рішення ОВК про перерахунок голосів на окрузі № 87 на Івано-Франківщині.

Джерело: повідомлення громадської мережі "ОПОРА"

Деталі: В Івано-Франківському окружному адміністративному суді розглядалося кілька справ щодо рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які прийняла ОВК № 87 під час встановлення підсумків голосування.

Всі справи, що розглядав суд, були відкриті за позовами кандидата Олександра Шевченка.

У 6 справах суд відмовив у позовах визнати протиправним рішення ОВК про повторний підрахунок голосів на дільницях та прийняти протокол дільничних виборчих комісій. У 3 справах суд задовольнив позови частково.

Так, рішення ОВК про перерахунок голосів скасовані, втім у вимогах прийняти протокол ДВК суд відмовляв.

Близько 10 позовів відкликав сам кандидат.

Передісторія:

  • У неділю 4 квітня на окрузі №87 в Івано-Франківській області завершився підрахунок голосів за кандидатів у народні депутати, силач і висуванець "Слуги народу" Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів.
  • Вибори супроводжувалися скандалами. Зокрема, після закінчення голосування кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливості продовжити підрахунок голосів. Комісія обрала нових голову і трьох членів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування