Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна просить СММ ОБСЄ перевірити російський фейк про вбиту дитину

Вівторок, 6 квітня 2021, 12:28
Україна просить СММ ОБСЄ перевірити російський фейк про вбиту дитину
Фото siluxgc.com

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації простить Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити російський фейк про нібито вбиту дитину в селищі Олександрівське на Донеччині.

Джерело: Українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі у Telegram

Дослівно: "УС СЦКК звертається до Місії з проханням ретельно перевірити викладену інформацію з метою встановлення істини та поінформувати про результати УС СЦКК. Українська сторона категорично заперечує свою причетність до того, що трапилося".

Деталі: Українська сторона у ТКГ нагадала, що в інформаційному просторі ОРДЛО і Російської Федерації активно поширюють інформацію про загибель 2 квітня 5-річної дитини і жінки похилого віку в приватному домоволодінні у селищі Олександрівське, нібито внаслідок детонації вибухового пристрою, скинутого безпілотником Збройних Сил України.

При цьому зазначається, що Росія жодних доказів (фото/відео-матеріали; фрагменти вибухового пристрою; точні координати, час і місце події; персональна інформація про жертви, характер отриманих поранень і т.д.) щодо причетності до події української сторони не надала.

Українська сторона у ТКГ підкреслила, що н.п. Олександрівське значно віддалене від лінії зіткнення сторін, що ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА.

Там також нагадали, що підрозділи ЗСУ суворо дотримуються режиму припинення вогню, а також заборони на використання будь-яких видів літальних апаратів.

Для довідки. Селище Олександрівське, Єнакіївської міськради Донецької області знаходиться на тимчасово непідконтрольній уряду України території. Відстань зазначеного населеного пункту від лінії зіткнення сторін становить близько 15 км.

Що було раніше: Член української делегації в ТКГ Денис Казанський повідомив, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі придумали черговий фейк, звинувативши українських військових у вбивстві дитини за допомогою безпілотника. 

 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...