Денісова розповіла, скільки українців незаконно утримує Росія

Вівторок, 6 квітня 2021, 18:32

Росія незаконно переслідує 133 українців, зокрема 114 наших громадян знаходяться в ув'язненні та перебувають на території РФ та в окупованому Криму.

Джерело: омбудсман Людмила Денісова під час презентації доповіді щодо дотримання та захисту прав та свобод людини та громадянина в Україна за 2020 рік, цитує "Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Російська Федерація незаконно переслідує 133 українських громадянина з політичних мотивів. З них 114 осіб – ув'язнені, 97 з яких знаходяться в РФ і 17 – в Автономній Республіці Крим".

Деталі: За її словами, серед основних порушень процесуальних прав наших громадян є утримання незаконно ув’язнених кримських татар у СІЗО. Там вони перебувають у "нелюдських умовах, без медичної допомоги, без засобів індивідуального захисту в умовах поширення коронавірусу". 

Денісова також заявила, що на тимчасово окупованих території Донеччини та Луганщині бойовики Кремля утримують 280 українців, зокрема, 44 – військовослужбовців. 

Також 450 засуджених очікують переведення з ОРДЛО. З приводу цього питання українська сторона веде перемовини із так званими "уповноваженими" Донецької та Луганської областей. 

Нагадаємо:

  • Росіяни грубо порушують права українських політв'язнів, фігурантів другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір".Так, їм відмовили у можливості надавати покази рідною кримськотатарською мовою за допомогою перекладача, через що їх відсторонили від участі в процесі та видалили із залу суду.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування