ФСБ РФ заявила, що піймала агента українських спецслужб

Понеділок, 7 червня 2021, 11:21
ФСБ РФ заявила, що піймала агента українських спецслужб
ФСБ РФ

Російська ФСБ заявила про викриття агента українських спецслужб, який "довгий час чинив консультативну допомогу СБУ для завдання шкоди безпеці Росії".

Джерело: РИА "Новости" з посиланням на пресслужбу ФСБ РФ

Деталі: Російські спецслужби стверджують, що роботу громадянина України Олексія Петровича Семеняки координували співробітники іноземної контррозвідки: старший оперуповноважений Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) СБУ старший лейтенант Тимур Габілович Гасимов і заступник начальника відділу підполковник Ігор Романович Черняк.

У ФСБ кажуть, що вилучили електронні пристрої з повідомленнями від співробітників СБУ, які пропонували надати їм допомогу у вирішенні робочих питань. Під час допиту чоловік нібито підтвердив, що він довго спілкувався з представниками національної спецслужби.

Крім того, ФСБ нібито зафіксувала спробу віддалено стерти інформацію з мобільного пристрою агента людьми, які перебували в Києві.

Дослівно: "Він не встиг нашкодити зовнішній безпеці Росії. Перебування іноземця на території країни визнали небажаним, йому закрили в'їзд на 25 років. 3 червня Семеняка покинув Росію".

Додатково: "Українська правда" звернулась по коментар до Служби безпеки України. СБУ назвала фейком "затримання українського шпигуна" в РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування