У ресторанах Львівщини обмежили меню через спеку: жодного майонезу

13 липня 2021, 18:45
У ресторанах Львівщини обмежили меню через спеку: жодного майонезу

Після отруєння на гостру кишкову інфекцію в одному із закладів на Львівщині вирішили обмежити меню під час спеки і відмовитися від салатів заправлених майонезом і солодощів із заварним кремом.

Джерело: пресслужба ЛОДА, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Дослівно: "Керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, в т.ч. салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом".

Реклама:

Деталі: Також рекомендують не допускати реалізацію кулінарних виробів, що швидко псуються.

Зокрема, на літніх майданчиках, без дотримання температури умов зберігання; без наявності відповідних умов для дотримання працівниками та відвідувачами правил особистої гігієни; створення на підприємствах необхідного запасу миючих та дезінфікуючих засобів, антисептиків; забезпечення підприємств водопровідною водою гарантованої якості.

Також проведуть спільну нараду за участю представників ресторанного бізнесу, органів місцевого самоврядування, РДА.

РЕКЛАМА:

Засідання відбулося під головуванням заступника голови Львівської ОДА Віталія Загайного.

Таке рішення прийняли після того, як 4 липня у смт. Куликів Львівського району отруїлися відвідувачі ресторану "Панський Книш".

6-8 липня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували понад 20 людей, з них 8 дітей з діагнозом "гостра кишкова інфекція".

При поступленні стан пацієнтів був середньої важкості.

Львів
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування