Бутусов вибачився "за емоції" на пресконференції, але від слів не відхрещується

П'ятниця, 3 грудня 2021, 19:30

Журналіст, головний редактор видання "Цензор.нет" Юрій Бутусов заявив, що хоче публічно перепросити за виражені ним емоції на пресконференції президента Володимира Зеленського, але від змісту своїх реплік не відхрещується.

Джерело: facebook-сторінка Бутусова

Пряма мова: "Я приношу глибокі вибачення за свої емоції й вираження неповаги до президента України, обраного українськими громадянами, емоції, котрі я допустив на пресконференції. А також за те, що обмежив можливості моїх колег поставити питання. Перепрошую лише за емоції, але сенс моїх слів був правильним, і я не відмовляюсь від жодного слова, я казав правду".

Деталі: Журналіст додав, що його прикро образили слова Зеленського про його причетність до загибелі українських військовослужбовців. 

Бутусов заперечив, що він першим опублікував застосування українською армією "Байрактарів" 26 жовтня у відповідь на порушення режиму тиші російськими бойовиками на Сході.

Він запевнив, що позиватиметься до суду проти президента Зеленського й вимагатиме моральне відшкодування за брехливі твердження.

Крім того, головний редактор "Цензор.нет" повторив свої тези про наявність російських шпигунів у владних кабінетах та їхніх дій з провалу операцій українських спецслужб.

Наприкінці своєї публікації Бутусов написав, що судитиметься також проти Державного бюро розслідувань. Також він запевнив, що може пояснити свої стрільбу з гаубичної гармати на відео зі своєї сторінки в соцмережах перед Комісією з питань журналістської етики.

Передісторія: 

  • 27 листопада Бутусов опублікував відео на своїй Facebook-сторінці, на якому він стріляє з гаубиці й каже, що це помста росіянам за кожну жертву Голодомору й радянських репресій. 
  • У Державному бюро розслідувань України зареєстрували кримінальне провадження, як повідомляють "за фактом означеним у публікації".
  • 26 листопада на пресконференції президент Володимир Зеленський встряв у сварку з Бутусовим стосовно його журналістської діяльності та звинуватив його в причетності до загибелі людей на Донбасі. Бутусов невдовзі прокоментував конфлікт із президентом, що варто було "встати і дати по морді" Зеленському.
  • 29 листопада позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестовіч заявив, що попросить державну охорону для Бутусова, адже, на його думку, журналіста можуть вбити "на замовлення Росії", щоби спровокувати масові заворушення громадян в Україні.