Розвідка: В ОРДЛО стало більше військових "інспекторів" РФ, проходять "рейди"

Вівторок, 15 лютого 2022, 10:31

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що на окупованих територіях сходу України зростає кількість інспекційних груп від Збройних сил Росії, які перевіряють боєздатність проросійських бойовиків ОРДЛО. 

Джерело: ГУР

Дослівно: "Командування ЗС РФ посилює контроль стану справ у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) армійських корпусів. З кінця минулого тижня на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях відмічено збільшення кількості інспекційних груп вищих органів військового управління ЗС РФ. 

Перевіряються підрозділи з’єднань і частин окупаційних військ на здатність приведення у вищі ступені бойової готовності зі здійсненням маршів у визначені райони (на полігони) та укомплектованість особовим складом".

Деталі: За даними української розвідки, при цьому окупаційні адміністрації та окупаційне командування продовжують "активні заходи з комплектування особовим складом 1-го та 2-го армійських корпусів". 

Дослівно ГУР: "Здійснюються рейди по приватних підприємствах, громадських місцях з метою виявлення осіб, придатних до військової служби, які ухиляються від обліку в окупаційних військкоматах".

Цьому передувало: На початку лютого українська розвідка повідомляла про ротацію бойовиків і постачання зброї та паливно-мастильних матеріалів із Росії.  Розвідка також повідомляла, що в лавах бойовиків є переляк через пропаганду росіян про нібито підготовку наступу з України.

14 лютого у Москві заявили про нарощування Києвом сил біля лінії розмежування з непідконтрольною частиною Донбасу, а спільники Кремля в ОРДЛО – про нібито план вторгнення ЗСУ.