Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа "Мотор-Січі": суд взяв під варту Богуслаєва та Дзюбу

Понеділок, 24 жовтня 2022, 19:25
Справа Мотор-Січі: суд взяв під варту Богуслаєва та Дзюбу
Богуслаєв в залі суду 24 жовтня. Фото: Вікторія Рощина

Шевченківський суд Києва взяв під варту на два місяці (до 20 грудня) президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та начальника департаменту зовнішньоекономічної діяльності Олега Дзюбу.

Джерело: журналістка з зали суду

Деталі: Підозрюваних доставили до будівлі суду під конвоєм СБУ.

Реклама:

Прокурори у справі просили взяти під варту підозрюваних, наголошуючи на ризиках їхньої втечі і тяжкості інкримінованого правопорушення. Адвокати заперечували проти такого запобіжного заходу та просили обрати більш м’який.

Олег Дзюба відмовився спілкуватися із журналістами, а В'ячеслав Богуслаєв заявив, що "наші вертольоти були кращими", а він - "просто конструктор".

Пряма мова Богуслаєва: "В нас 12 світових рекордів. Найкращі вертольоти. Я конструктор, я проектував це для української армії, для всіх силових структур. 20 років…"

ВІДЕО ДНЯ

На питання про те чи були у нього контракти з російською компанією, яка співпрацює з армією РФ, яка напала на нашу країну - він не відповів та додав "Не в курсі".

 
БОГУСЛАЄВ В ЗАЛІ СУДУ 24 ЖОВТНЯ
ФОТО: ВІКТОРІЯ РОЩИНА

Його адвокат Руслан Волинець сказав, що його клієнт погано чує, записи опубліковані СБУ вони ще не чули, а всю позицію підозрюваний висловить у судовому засіданні. Втім, на прохання прокурорів та адвоката - його закрили.

Сторони наголосили на тому, що під час засідання буде озвучена інформація, оприлюднення якої може зашкодити безпеці нашої країни.

Судді, вислухавши усі сторони, відправили підозрюваних на два місяці в СІЗО без права внесення застави.

Дзюбу та Богуслаєва представники СБУ затримали 22 жовтня у Запоріжжі за їхнім місцем мешкання, їм інкримінують 111-1 та 111-2 - колабораційна діяльність та пособництво державі агресору).

За даними слідства, Богуслаєв та Дзюба діяли у змові з наближеними до керівництва РФ представниками російської корпорації А "Ростех", яка є одним із головних виробників озброєнь для збройних сил Росії.

Задля обходження встановлених обмежень на торгівлю з Росією, підозрювані налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу: Мі-8АМТШ-ВН "Сапсан", КА-52 "Алігатор", Мі-28Н "Нічний мисливець".

Відповідно до опублікованих спецслужбами записів, Богуслаєв серед інших контактував з представником московської компанії ЗАТ "Двигуни Володимир Клімов-Мотор Січ" А.Ситновим та екс-гендиректором ПАТ "Росвертал" П.Мотренко.

В СБУ наголошують на тому, що відповідні зразки армійської авіації окупанти масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Це підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів ЗСУ.

За інформацією наших джерел серед правоохоронних органів, попри те, що про діяльність Богуслаєва в СБУ знали до повномасштабного вторгнення, затримка з оголошенням підозри пов'язана з ретельним документування злочину.

Окрім цього, журналісти-розслідувачі "Схем" опублікували, докази наявності у В'ячеслава Богуслаєва російського паспорту.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...