Уряд Грузії підтримав рішення Путіна про відновлення авіарейсів між країнами

Четвер, 11 травня 2023, 01:24

Грузинський уряд підтримав розпорядження президента РФ Володимира Путіна про скасування візового режиму для громадян Грузії та відновлення авіасполучення між країнами.

Джерело: видання "Ехо Кавказу" з посиланням на голову МЗС Іллю Дарчіашвілі, речника парламенту Шалву Папуашвілі та заступницю міністра економіки Маріам Кврівішвілі

Деталі: На думку посадовців, відповідний крок Росії "полегшить життя грузинським громадянам", пише видання.

Пряма мова Папуашвілі: "Я думаю, міжнародне співтовариство, як і наше населення, переконалося, що це найбільш правильний і сумлінний підхід – з одного боку, ми відкриті для міжнародних зусиль, спрямованих на примус Росії до припинення її агресивної війни в Україні шляхом обмеження санкціями. З іншого боку, ми не запроваджуємо додаткових двосторонніх санкцій, виходячи з національних інтересів нашого населення, щоб не загострювати відносини, тому що, звісно, Грузія, як і раніше, перебуває в зоні підвищеного ризику можливого військового конфлікту з Росією".

Більше деталей: Заступниця міністра економіки уточнила, що авіакомпанії і літаки, які перебувають під санкціями, не оперуватимуть у Грузії.

Дивіться відеоблог "ЄвроПравди" з поясненнями на цю тему. 

Що цьому передувало: 

  • Росія скасувала заборону на авіарейси до Грузії, що діяла з 2019 року, і таким чином відкрила потенційну можливість для відновлення авіасполучення між країнами.
  • Також стало відомо, що РФ з 15 травня скасовує вимогу віз для громадян Грузії, які їдуть до Росії на нетривалий час.
  • Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала провокацією останні рішення Росії.