Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хабар нардепу Гуньку за державні землі: НАБУ оприлюднило записи перемовин 

Середа, 9 серпня 2023, 20:03
Хабар нардепу Гуньку за державні землі: НАБУ оприлюднило записи перемовин 
Скриншот із відео НАБУ

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило відео з перемовинами про хабар за участю народного депутата від "Слуги народу" Анатолія Гунька.

Джерело: НАБУ

Деталі: На відео депутат, його довірена особа та заявник, який знімає на приховану камеру, ведуть перемовини про користування державними землями.

Реклама:

Гунько стверджує, що може забезпечити контроль над дослідними господарствами Національної академії аграрних наук України. 

Анатолій Гунько є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України.

Зокрема пропонує 2000 гектарів землі у "Тучинському" дослідному господарстві у Рівненській області. 

ВІДЕО ДНЯ

Пряма мова Гунька: "У нас одне, яке не засіялось - це "Тучинське" в Рівненській області". 

Деталі: Авансовий платіж, за словами Гунька, у такій "схемі" становить 50 доларів за 1 гектар землі. Загалом, за інформацією НАБУ, за 1700 гектарів обсяг хабаря мав становити 221 тисячу доларів. При цьому, 85 тисяч - мали стати "авансом".

Нардеп говорить про те, що заплатить одразу силовикам, щоб "менше бігали". Також забезпечить призначення підконтрольного директора.

Пряма мова Гунька: "Директор потрібен, звісно. У нас там є депутат Саня і ви з ним працюєте".

Деталі: Також він розповідає про розподіл коштів між президентом Національної Академії аграрних наук України, правоохоронними органами та керівництвом виконавчої влади в Рівненській області. 

Передісторія:

  • 8 серпня Служба безпеки України та НАБУ повідомили, що викрили народного депутата від "Слуги народу" Анатолія Гунька на отриманні хабаря за виділення землі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...