Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії створили центр перепідготовки окупантів: навчатимуть дітей "захисту Батьківщини"

Середа, 6 вересня 2023, 19:21
У Росії створили центр перепідготовки окупантів: навчатимуть дітей захисту Батьківщини
Фото ілюстративне з vogazeta.ru

У Росії створили центр професійної перепідготовки учасників війни проти України − вони викладатимуть у школах "Основи безпеки і захисту Батьківщини".

Джерело: російське пропагандистське видання ТАСС із посиланням на заяву міністра освіти РФ Сергія Кравцова

Пряма мова Кравцова: "На базі Державного університету освіти цього року створено центр, скажу про це вперше, перепідготовки педагогів-ветеранів спеціальної військової операції (так росіяни називають війну проти України − ред.), учасників бойових дій для реалізації нової предметної області з пріоритетом практичної підготовки для нового предмета "Основи безпеки і захисту Батьківщини"".

Реклама:

Деталі: Кравцов зазначив, що в цьому предметі посилять модуль початкової військової підготовки, який реалізовують зараз у межах предмета "Основи безпеки життєдіяльності".

За його словами, апробація нового предмета розпочнеться вже цього року, а в школах його почнуть викладати з наступного навчального року.

Кравцов додав, що програми старого і нового курсів будуть частково збігатися, але на уроках з "основ безпеки та захисту Батьківщини" школярам розповідатимуть про військові обов'язки та військову службу.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Раніше британська розвідка повідомила, що до навчальної програми у російських школах додали нові розділи, пов’язані з воєнною підготовкою, кремлівським баченням історії та пропагандою про попередні роки війни і так званою "спецоперацією" проти України. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: