Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський обговорив з Байденом подальше постачання далекобійної зброї

Четвер, 19 жовтня 2023, 22:33
Зеленський обговорив з Байденом подальше постачання далекобійної зброї
фото - офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові 19 жовтня подякував Джозефу Байдену за надання далекобійних ракет ATACMS, також обговорили подальшу співпрацю.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Зеленського у соцмережах

Деталі: У розмові голова держави подякував Байдену "за ефективне виконання наших нещодавніх оборонних домовленостей", маючи на увазі відправлення в Україну далекобійних ракет ATACMS.

Реклама:

"Українців дуже надихнуло отримання ракет ATACMS, а наші воїни успішно застосовують їх на полі бою. Обговорили подальше посилення наших далекобійних спроможностей", – додав він без подробиць.

Лідери також згадали нещодавній візит до Києва спецпредставниці США Пенні Пріцкер, з якою обговорювали використання заморожених активів РФ, і ухвалення закону про політично значущих осіб.

Серед іншого, Зеленський та Байден обговорили загострення на Близькому Сході й візит американського лідера до Ізраїлю "з метою пошуку миру та захисту життів цивільних людей", додав голова держави.

ВІДЕО ДНЯ

У вівторок Зеленський повідомив, що українські сили використали американські далекобійні ракети ATACMS, завдавши ударів по аеродромах російських окупантів у захоплених Бердянську та Луганську.

Згодом цю інформацію підтвердили у Білому домі. Там зазначили, що США "нещодавно" надали Україні тип ATACMS, здатний завдавати ударів на відстані до 165 кілометрів.

За даними видання New York Times, наразі США передали Україні близько 20 далекобійних ракет ATACMS.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: