Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Україна зробила більше очікуваного для початку переговорів про вступ до ЄС

Вівторок, 24 жовтня 2023, 13:42
Зеленський: Україна зробила більше очікуваного для початку переговорів про вступ до ЄС
Володимир Зеленский, фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський у зверненні 24 жовтня до колегії єврокомісарів в Брюсселі наголосив, що Україна в умовах російської агресії максимально швидко рухалась для виконання рекомендацій Єврокомісії, щоб вже цього року можна було почати переговори про вступ нашої країни до ЄС.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на звернення президента

Пряма мова Зеленського: "Україна максимально швидко рухалася шляхом виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які були надані, щоб уможливити політичне рішення вже цього року для відкриття переговорів щодо членства.

Реклама:

Ми зробили чимало, і я сказав би, що набагато більше, ніж можна було очікувати від держави, що зазнала повномасштабної агресії".

Він підкреслив, що Україна не звертається по політичні знижки, а демонструє необхідний політичний темп, адже поділяє підхід, що "рішення мають базуватися на індивідуальних досягненнях країн, які прагнуть стати членами Європейського Союзу".

"Для України топпріоритет – готовність уже цього року до політичного рішення щодо початку переговорів про членство в ЄС. Сподіваюся, що й для Євросоюзу також. Ми заклали міцну основу для цього", – зазначив Зеленський, детально зупинившись на виконанні кожної із семи рекомендацій, які надала Європейська комісія.

ВІДЕО ДНЯ

Передісторія:

  • Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив упевненість, що Європейська комісія дасть позитивний висновок для початку переговорів про вступ до кінця цього року.
  • Раніше заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив, що переговори про вступ України до Європейського Союзу почнуться у першому півріччі 2024 року, коли в Раді ЄС головуватиме Бельгія.
  • Зазначимо, що про подібний сценарій повідомляло видання Politico. Його джерела сказали, що лідери Євросоюзу ухвалять рішення почати переговори про вступ України до кінця 2023 року, а фактично вони почнуться в такому разі дещо пізніше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: