Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зеленський: Російський флот тікає з Криму, але ми дістанем його і в окупованій Абхазії

Вівторок, 24 жовтня 2023, 17:28
Зеленський: Російський флот тікає з Криму, але ми дістанем його і в окупованій Абхазії
Зеленський. фото ОП

Президент Володимир Зеленський каже, що військово-морський флот Росії тікає з окупованого Криму, але Україна буде уражати кораблі агресора і на базі в Абхазії - на окупованій території Грузії.

Джерело: Зеленський під час звернення до учасників другого парламентського саміту Кримської платформи, цитує "Європейська правда"

Деталі: Говорячи про кроки України з деокупації Кримського півострова, голова держави зауважив, що російський військовий флот "більше не здатен оперувати в західній частині Чорного моря та поступово тікає з Криму".

Реклама:

"І це історичне досягнення", – підкреслив він.

Пряма мова: "Нещодавно російський керівник був змушений заявити про створення нової бази Чорноморського флоту – точніше, для його залишків – на окупованій території Грузії, тобто в південно-східній частині моря, максимально далеко від українських ракет і морських дронів. Але ми їх всюди дістанемо".

Передісторія:

ВІДЕО ДНЯ
  • На початку жовтня лідер невизнаного регіону Аслан Бжанія в інтерв’ю газеті "Известия" заявив, що Росія планує створити військово-морську базу на чорноморському узбережжі невизнаної Абхазії, окупованій нею території Грузії.
  • У грузинському МЗС назвали ці дії грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності Грузії та черговою провокаційною спробою легітимізувати незаконну окупацію Абхазії та Цхінвальського регіону.
  • Абхазія, розташована в північно-західній частині Грузії на узбережжі Чорного моря, вела війну за відокремлення від Грузії в 1992-93 роках. Після насильницької окупації частини території Грузії російськими військами у 2008 році "незалежність" самопроголошеної Абхазії визнали Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру та Сирія.

Читайте також: Три сценарії повернення Абхазії: як Грузія може відновити територіальну цілісність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: