Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Bild: У Німеччині затримали радикала, який планував теракт на єврейському заході

Вівторок, 24 жовтня 2023, 21:37
Bild: У Німеччині затримали радикала, який планував теракт на єврейському заході
Німецька поліція. Фото - Getty Images

Німецька поліція затримала 29-річного Таріка С., якого підозрюють у підготовці теракту на одному із єврейських заходів.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Bild

Деталі: Інформацію про Тарік С. Німеччина отримала від іноземної розвідки. Стверджується, що він наприкінці 2013 року виїхав до Сирії через Туреччину і приєднався до ІДІЛ, за що у 2017-му був засуджений у Дюссельдорфі до п’яти років ув’язнення.

Реклама:

Федеральне відомство кримінальної поліції ФРН, серед іншого, довідалось, що затриманий у соцмережах говорив про бажання "померти як мученик".

За даними розвідки, чоловік планував вчинити теракт на проізраїльському мітингу в Північному Рейні-Вестфалії, наїхавши ваговозом на людей, що там зберуться.

Крім того, німецькі правоохоронці довідались, що Тарік С. вихваляв терориста, що минулого тижня вчинив стрілянину в Брюсселі й убив двох громадян Швеції.

ВІДЕО ДНЯ

Зараз підозрюваного в тероризмі допитують, а в його квартирі проводять обшук, щоб знайти додаткові докази планування теракту та з’ясувати, чи мав ісламіст спільників.

Нагадаємо, стрілянина в Брюсселі, яка виявилась ісламістським терактом, сталась увечері 16 жовтня. З'ясувалося, що нападник вигукував "Аллах акбар" і був симпатиком ІДІЛ. Двоє загиблих від рук терориста виявилися шведськими футбольними фанатами. 

Згодом стало відомо, що чоловік втік з в’язниці в рідному Тунісі, а файл про його екстрадицію "загубився".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: